Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) prezintă „5 motive de a adăuga Moldova în lista de călătorii post-pandemie”. Inițiativa vine din dorința de a contribui în continuare la construcția notorietății brandului turistic de țară. Potrivit ANTRIM de-a lungul ultimilor cinci ani profilul turistic al Moldovei s-a remarcat pe plan internațional datorită campaniilor ample și bine țintite de promovare a Moldovei, care s-au bazat pe creșterea conștientizării turismului experiențial oferit în Moldova și a emoțiilor generate în urma descoperirii valorilor culturale, istorice, și naturale – acestea fiind motivațiile actuale emergente pentru călătorii. Dintre strategiile de comunicare implementate de către ANTRIM, interacțiunile directe cu formatorii de opinie bine cunoscuți din piețele sursă (jurnaliști, bloggeri, experți) sunt cele care au permis trezirea unor emoții sincere în cursul explorării experiențelor turistice, grație ospitalității și autenticității localnicilor.

Lipsiți de ocazia de a conecta live cele mai notorii personalități cu diversitatea experiențelor turistice din Moldova, acest comunicat de presă internațional readuce în vizor 5 motive de a adăuga Moldova în lista de călătorii post-pandemie. Pentru a garanta siguranța călătorilor, am anunțat prin intermediul comunicatului de presă despre acreditarea a peste 20 de hoteluri, crame și pensiuni din Moldova la standardul Safe Travels (“Călătorii Sigure”) a Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), implementat de ANTRIM”, susține Victoria Bucătaru, Director Executiv ANTRIM.

Care sunt cele 5 motive ?

  1. În Moldova, poți gusta cele mai bune vinuri întâlnite vreodată

O călătorie la cel puțin câteva vinării incluse în Drumul Vinului Moldovei ar trebui să fie pe lista dorințelor. Moldova oferă experiențe oenogastronomice remarcabile, de la mese rafinate și degustări de vinuri premiate la competiții internaționale, până la vinuri artizanale asociate cu bucate tradiționale de casă.

  1. Ai ocazia să te bucuri de peisaje naturale deosebit de frumoase și poți trăi conceptul de slow-life 

Moldova își încântă vizitatorii cu istoria bogată și natura intactă. Grota Duruitoarea Veche formată sub influența de milioane de ani în urmă a Mării Sarmatice te vor face să te regăsești pe un platou de film “Lord of the Rings”, la fel ca peșterile medievale și mănăstirile sculptate în stâncile de la Orheiul Vechi și Saharna. Moldova este una dintre puținele țări din Europa în care oamenii încă mai pot experimenta o conceptul slow-life – o viață mai simplă, care implică practicile agriculturii durabile, ca un moment de relaxare pentru corp și minte.

  1. Dacă îți place modul de viață activ – aici vei găsi activități potrivite

Vizitatorii dornici de aventură ușoară, pot alege o călătorie cu kayak-ul, drumeții prin păduri, un traseu cu bicicleta sau participarea la un maraton în pivnițele Cricova, inclusă în cartea recordurilor Guinness.

  1. Poți vedea elemente din arhitectura și istoria sovietică

Anul acesta Moldova sărbătorește 30 de ani de independență. Cu toate acestea, o bună parte a complicatului trecut sovietic este în continuare vizibilă în arhitectura urbană, în special în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

  1. Și de ce nu, să mergi într-un tur al caselor scriitorilor, pentru a descoperi mai multe din istoria Moldovei?

Descoperiți istoria modernă a Moldovei vizitând casele scriitorilor și artiștilor, transformate în muzee. Casa primului poet contemporan din Moldova Grigore Vieru din satul Pererâta, este un exemplu de arhitectură tradițională de la sat. Între timp, casa poetului rus Alexandr Pușkin din Chișinău, unde a fost exilat, este o mostră a istoriei urbane de la începutul secolului al XIX-lea.

Mai multe detalii: ANTRIM