Marele actor de teatru și film, Boris Bechet, s-a stins din viață. Despre aceasta anunță consilierul prezidențial Ala Nemerenco.

„Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru - Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale. ... Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook. 
Boris Bechet s-a născut în data de 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Bălți, apoi a trecut la Chișinau la Teatrul poetic (azi Teatrul "Alexei Mateevici").

Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul "Moldova-film" în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămîne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu "Corbii prada n-o împart".

Boris Bechet a fost unul din fondatorii studioului independent "Media SDB". A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

Actorul a fost căsătorit cu Natalia Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul "Alexei Mateevici".

În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului.