Formaţia britanică Deep Purple îşi începe turneul „Long Goodbye” la Bucureşti, cu un concert care va avea loc pe 13 mai, iar cel de-al 20-lea album al trupei, „inFinite”, care urmează să fie lansat pe 7 aprilie şi care va fi promovat prin această serie de evenimente, cuprinde un cover The Doors.

Materialul discografic, produs de Bob Ezrin, care a lucrat cu artişti precum Alice Cooper şi Pink Floyd, cuprinde 10 melodii, ultima dintre acestea fiind „Roadhouse blues”, compusă de Jim Morrison şi lansată în 1970. Primul single de pe acest album, „Time for Bedlam”, a fost lansat în luna ianuarie.

„inFinite” este al cincilea album pe care Deep Purple îl lansează în formula Ian Gillan (voce), Roger Glover (bas), Ian Paice (tobe), Steve Morse (chitară) şi Don Airey (clape), potrivit ultimateclassicrock.com.

Concertul Deep Purple de la Bucureşti va fi deschis de formaţia canadiană Monster Truck.

Cât priveşte turneul american, formaţia va susţine, începând cu 12 august,  un număr de 19 concerte pe aceeaşi scenă cu Alice Cooper.

Deep Purple a fost înfiinţată în Hertford, Anglia, în 1968. Între muzicienii care au făcut parte din grup, de-a lungul timpului, se numără Jon Lord (clape), Ritchie Blackmore (chitară, cofondator) şi David Coverdale (voce). Trupa a fost inclusă, în 1975, în Guinness Book of World Records, ca „cea mai zgomotoasă formaţie din lume”.

Albumele grupului au fost vândute în peste 120 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai importante apariţii discografice semnate Deep Purple se numără: „Deep Purple in Rock” (1970), „Fireball” (1971), „Machine Head” (1972), „Burn” (1974), „Stormbringer” (1974) şi „Perfect Strangers” (1984). Cea mai recentă apariţie discografică datează din 2013 şi este intitulată „How What?”. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2016.

Biletele pentru concertul care va avea loc în parcarea complexului Romexpo din Bucureşti au preţuri de 130 RON - gazon B (circa 605 lei), 190 RON - gazon A (circa 884 lei), 270 RON - golden ring (circa 1256 lei), 350 RON - tribuna (circa 1629 lei) şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim.

Sursa: News.ro