22 de spectacole în 26 de localităţi din Republica Moldova vor avea loc în prima decadă a lunii curente, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică "Mărţişor", desfăşurat de Ministerul Culturii şi organizaţiile sale concertistice. Vor evolua artişti de notorietate din 11 ţări ale lumii.

În acest an, printre muzicienii implicaţi în programul Festivalului se regăsesc nume de rezonanță din Elveția, Italia, China, Federația Rusă, SUA, Marea Britanie, România, Polonia, Germania, Belarus, inclusiv Republica Moldova. Printre aceștia sunt Vladimir Spivakov din Rusia, Leonardo Quardini din Italia, Alexandr Anisimov din Belarus și alții, dar și conaționalii noștri care evoluează pe marile scene ale lumii: Andrei Jilihovschi, Alexandra Conunova, Oleg Baltaga. 

În premieră, la ediția curentă vor fi prezenți artiștii Operei chineze Tianjin din Beijing și artiștii consacrați din Polonia – Monica Wolinska și Tadeusz Domanowski, care vor evolua împreună cu Orchestra Națională de Cameră din Moldova.

De concerte inedite ale Festivalului vor avea parte şi publicul din mai multe localități ale raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Criuleni, Cahul, Ialoveni, Hâncești, Ungheni, Cimișlia, Cantemir, Nisporeni, Bălţi, Rezina, Călărași, Strășeni, Nisporeni, Soroca, Orhei, Telenești, inclusiv orașul Râbnița și satul Molovata. Un moment special în acest an este prezentarea a 8 spectacole în teritoriu ale Ansamblului naţional academic de dansuri populare “Joc”.

În total, la această ediție vor avea loc 22 de spectacole în Chișinău și 26 în diverse localități din țară.