Problema știrilor false în spațiul mediatic din R.Moldova a devenit subiectul filmului documentar ”Republica Moldova - poligon experimental”, realizat de echipa Creative Pedia.

Proiectul a fost finanțat de Departamentul pentru Relația cu R.Moldova.  
 
Realizatorii filmului abordează problema știrilor false în calitate de componentă a războiului hibrid, purtat în spațiul mediatic al Republicii Moldova, un stat deseori tratat ca un poligon experimental la frontiera estică a Uniunii Europene.
 
În film sunt prezentate opiniile mai multor personalități, de pe ambele maluri de Prut, despre zona „gri” în care a nimerit R.Moldova din cauza guvernărilor de-a lungul timpului, rețelele mass-media rusești de televiziune și banii alocați pentru acestea pentru a face propagandă, acțiunile guvernării PD-iste și știrile lansate de posturile holding-ului pe care-l deținea Vlad Plahotniuc, problema transnistreană, impactul știrilor false ș.a. 
 
Una dintre concluziile documentarului este că lansarea știrilor false în acest spațiu are scopul de a adânci fricile unei populații sărăcite, mai ales în raport cu Vestul, pentru a menține în continuare R. Moldova într-o zonă gri.