Istoricul şi jurnalistul Ion Mischevca şi-a lansat astăzi cartea "Manifest pentru Unire". În lucrarea sa, autorul abordează mai multe subiecte, printre care relaţiile dintre cele două maluri ale Prutului, importanţa femeii în societate, dar şi importanţa Religiei. La eveniment au participat, chiar şi prin intermediul reţelelor sociale, personalităţi marcate din Republica Moldova şi România. Nu a lipsit nici bunicul autorului, care a venit tocmai de la Donduşeni.

"Manifest pentru Unire" este o carte istorică, sau, cum spuneau unii experţi, "un antidot pentru neomarxism şi progresism". Autorul vine cu o viziune nouă, în care îmbină argumentele ştiinţifice cu cele moderne, relatează TVR Moldova.

„O unire care nouă ne lipsește mai întâi de toate, o unire în cuget și în simțire, se vorbește că ne-am unit din punct de vedere cultural, economic și a mai rămas această unire politică. Trebuie s alegăm aceste două maluri ale Prutului, așa încât să numai fie această națiune dezbinată”, a spus Ion Mischevca.

„Ideologia această neormaxistă contemporană, unde noi suntem ca națiuni considerați că nu trebuie să fim o națiune unificată, în primul rând trenuie să trăim bine, să mâncăm bine, să fim sănătoși și problemele identitare mai puțin să ne intereseze, geopolitca să o lăsăm mai departe", a spus Vlad Mischevca, unchiul autorului,

În cartea sa, autorul abordează mai multe subiecte printre care familia, Religia, dar şi rolul femeii în societate.

„Noi ne opunem egalitarismului absolut promovat de stânga și anume egalitarismului dintre femeie și bărbat, din punctul nostru de vedere, femeia nu poate să fie egala bărbatului, fiindu-i superioară”, a spus Ion Mischevca.

„Avem o mare datorie noi intelectualii față de toată nația noastră pentru a aduce lumina și a spune adevărul, adevărul istoric și adevărul geografic”, a spus BORIS VOLOSAȚÎI directorul Liceului ''Gheorghe Asachi'', Chişinău.

Printre cei prezenţi în sală a fost şi bunicul autorului. Bătrânul de 85 de ani a venit tocmai de la Donduşeni.

„Sunt tare fericit și tare bucuros că am așa nepot. Dumnealui a dedicat această carte bunicii, soției mele care a decedat. S-a adunat atâția oameni, oameni de știință care au apreciat lucru, truda lui pe care a depus-o în această carte”, a precizat Ion Mischevca.

Cartea "Manifest pentru Unire" se găseşte deja în librăriile din Republica Moldova şi România