Liceele cu predare în limba română din stânga Nistrului vor beneficia de cărți de literatură românească și universală datorită campaniei „AIR de Cultură” - acțiune lansată de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR).

Potrivit unui comunicat al AIR, cu suportul membrilor Asociației, au fost achiziționate mai multe loturi de cărți din literatura artistică și universală, iar primele 1000 de cărți au ajuns, pe 29 septembrie, la primii beneficiari - Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, unde cărțile erau așteptate cu multă bucurie de către profesori și elevi. 

Cărțile donate sunt cuprinse în curriculum-ul școlar din clasele I - XII, în mare parte literatură artistică românească și universală

Campania va continua și în luna octombrie cu donații către încă două instituții de învățământ.

Acțiunea a fost posibilă, totodată, cu implicarea Ambasadei României, care a oferit ajutor în organizarea și facilitarea transportului cărților spre Tiraspol.

„Apreciem mult susținerea media în aceste acțiuni de mare valoare pentru elevii mai puțin favorizați, dar care în ciuda tuturor piedicilor au ales să studieze în limba maternă”, se mai arată în comunicatul AIR.