(UPDATE 15:40) Nelu Stratan a fost găsit mort, la domiciliul său de către un prieten. Pe corpul cântărețului nu au fost depistate urme de moarte violentă. „Concluzia preliminară este că e vorba de un infarct. Acest lucru urmează însă să fie confirmat de expertiza medico-legală”, a declarat pentru Deschide.MD, Adrian Jovmir, ofițerul de presă al poliției capitalei. În cazul morții lui Nelu Stratan, poliția a fost anunțată la orele 14:00.

(Ora 15:33) Interpretul Nelu Stratan, cunoscut pe scenă sub numele de Nelu, a murit acum o oră și jumătate, însă cauza decesului nu e cunoscută deocamdată. Informația a fost confirmată de Poliţie pentru PUBLIKA.MD.

Nelu Stratan s-a născut pe 11 iunie 1965, cunoscut simplu sub numele de Nelu.

Nelu Stratan a fost un interpret și producător moldovean de muzică folk și rock, fratele mai mare al lui Pavel Stratan. A copilărit ascultând muzica unor cântăreți precum Mirabela Dauer, Corina Chiriac sau Dan Spătaru.

Până să își înceapă cariera de solist, Nelu a lucrat într-un studio unde se înregistrau casete, apoi se vindeau, iar mai târziu la o firmă care se ocupa cu imprimarea casetelor. A devenit cunoscut ca producător muzical în Republica Moldova, unde a lucrat cu mulți artiști, inclusiv cu fratele său, Pavel, care a lansat trei albume de studio.

În 2003 a lansat piesa "Ultima noapte" de pe albumul cu același nume, care a fost aleasa hitul anului în 2005. În România s-a lansat cu piesa „Zai, zai” inspirată dintr-un cântec al lui Joe Dassin, aceasta a beneficiat și de un videoclip în regia lui Igor Cobileanski.

Mai jos vă prezentăm cele mai cunoscute piese ale interpretului.