Dacă eşti un meşter bun îţi poţi găsi rostul şi poţi crea după bunul plac în orice împrejurare. O demonstrează Constantin Frăţescu din satul Sărata Veche, raionul Făleşti. De mai bine de două decenii meşterul confecţionează tot felul de articole din lemn. El spune că poţi avea şi un venit din artă, atât timp cât eşti inventiv şi nu faci lucruri banale, potrivit TRM.

În mâinile meşterului, lemnul prinde viaţă. Constantin Frăţescu este cunoscut în special pentru ploştile sale sculptate cu multă măiestrie şi folosite ca obiecte decorative. În ultima perioadă, astfel de obiecte au ajuns să fie solicitate şi de instituţiile de stat, aşa că în fiecare săptămână în atelier iau naştere până la zece ploşti.
 
„Multe ploşti sunt comandate de către cancelarii de stat şi ei deja dăruiesc la persoane care ne vizitează ţara, oficiali de nivel înalt. Am făcut o comandă foarte mare când a fost summitul în Moldova. Atunci au primit cadou toţi preşedinţii din toate ţările membre CSI”, a menţionat lemnarul Constantin Frăţescu.
 
În munca migăloasă pe care o face, Constantin Frăţescu este ajutat de fiul său. „Noi realizăm lucrări din lemn de tei, toate sunt sculptate manual şi toată munca o facem manual. Iată desenele sau matriţa sunt, la fel, sculptate cu mâna noastră”, spune fiul lemnarului Mihai. 
 
Totuşi, meşterul a ales să facă mai mult lucruri pe care fiecare le doreşte să le cumpere, care sunt necesare în fiecare gospodărie. De aceea nu duce lipsă de clienţi. „Ne simţim foarte bine, fiindcă suntem stabili, pe loc, din motiv că avem atelier şi  piaţă de desfacere. Pentru tineret, însă, e mai dificil, ei vor tot dintr-o dată” a mai spus meşterul.
 
Constantin Frăţescu este de părere că un meşter trebuie să fie flexibil, chiar dacă promovează tradiţiile. În atelierul său poţi găsi diverse obiecte din lemn - de la rame până la suporturi pentru telefoanele mobile, chiar face şi cutii pentru sticlele de vin. Faima meşterului a ajuns şi peste hotarele ţării, iar lucrurile create de el deja bucură iubitorii de frumos din România.