Spectacolul ”Hamlet” după William Shakespeare, realizat de echipa ”unteatru” din București, va fi transmis vineri, 1 mai, începând cu ora 18.00, pe pagina de facebook #unteatru . Acesta este un dar oferit de Asociația pentru cultură și arte ”Arbor” din România și Institutul pentru cultură Arbor din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ex-secretarul de stat în domeniul culturii din R. Moldova, Victoria Nagy Vajda, președintele și fondatoarea Asociației pentru cultură și arte, a menționat că acest spectacol este oferit iubitorilor de teatru din R. Moldova și România.

”Intenția noastră vine în susținerea sectorului de teatru independent. Am ales ”unteatru”, pentru ca e un teatru care îl iubesc și care e model de teatru independent de succes, grație eforturilor pe care echipa ”unteatru” le depune. Mai mult, Arbor și-a propus să aducă la Chișinău, în 2020, trei spectacole realizate de unteatru, însă în prezent proiectul este blocat de criza cauzată de COVID-19”, a mai spus Victoria Nagy Vajda.

Potrivit sursei citate, este vorba de un spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek, care durează o oră.

În 2018, echipa ”unteatru din România” a fost distinsă cu premiul ”Shakespeare daily” la Festivalul Shakespeare de la Gdansk, Polonia, iar în mai 2019 - cu Premiul de Excelență al Uniunii Teatrale din România.