Primăria municipiului Chișinău ezită să promoveze evenimentul „Zilele municipiului Chișinău” la București. Cel puțin, asta susține consilierul municipal de la PUN, Corneliu Pântea. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că inițiativa de organizare a acestui eveniment a venit din partea viceprimarului de București Aurelian Bădulescu, în timpul vizitei, pe 15 ianuarie, a unei delegații a Primăriei București.

Evenimentul presupune organizarea unui târg la care vor participa agenți economici de pe ambele maluri ale Prutului. Acesta era preconizat pentru luna martie.

„Aici la Chișinău inițiativa a fost salutată. Mai mulți agenți economici au spus că vor să participe și solicită informații despre organizare. Toate cheltuielile legate de eveniment și le-a asumat primăria București, noi doar trebuie să mergem la București cu toți doritorii. Din păcate această inițiativă nu a fost făcută publică de Primăria municipiului Chișinău sau se ține în secret, nu se vorbește absolut deloc”, a declarat Pântea în cadrul conferinței. 

Consilierul se întreabă „de ce nu s-a întreprins nimic la acest subiect?”

„Noi vom da curs acestei invitații și vom organiza un eveniment frumos sau ne vom limita la declarații și discuții și postări pe Facebook? Dacă am votat acordul între Chișinău și București, de ce să nu beneficiem de pe seama lui? Domnule primar, dacă ați făcut un pas, trebuie să-l faceți și pe al doilea, dacă primul, desigur, a fost sincer. Sau tot ce s-a făcut pe data de 15 s-a făcut pentru ochii lumii”, a adăugat consilierul.

Totodată, Pântea spune că în urma unor discuții cu reprezentanții primăriei București, aceștia au menționat că oferta rămâne deschisă pentru orice altă dată, dacă nu se va reuși organizarea celor de la Chișinău pentru luna martie.

Vezi și: Doi foști primari ai Chișinăului au chiulit de la încheierea Acordului cu Bucureștiul

Vezi și:  Bucureștiul strică planurile lui Ceban. Nu s-a semnat nici un acord cu Chișinăul