Șapte soliști ai Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” (TNOB) au semnat un refuz de a participa la repetițiile pentru spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi până nu își vor ridica salariile care întârzie din luna decembrie. Petiția cu refuz este adresată președintelui RM Igor Dodon, ministrului Culturii Corneliu Popovici și directorului TNOB, Ion Grosu.

Ministrul Culturii Corneliu Popovici a promis că salariile restante pentru cinci instituții de cultură vor fi transferate până la data de 28 ianuarie. Este vorba despre „Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”; „Teatrul Național „Mihai Eminescu”; „Teatrul Republican „Luceafărul”; „Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”; „Sala cu Orgă”.

Deschide.MD a luat legătura cu angajații a două instituții, TNOB și Filarmonica, care ne-au confirmat că salariile încă nu au fost transferate.

Amintim că, Corneliu Popovici, în cadrul unei ședințe la TNOB, a rostit fraza „artistul trebuie să fie flămând”. Frază cinică pentru care a fost criticat de angajați ai instituției de cultură. 

Detalii: Ministrul Culturii: Artistul trebuie să fie flămând