Eveniment de tradiţie şi de prestigiu la Centrul Academic Internaţional „Mihai Eminescu” din capitală. Personalităţi culturale din ţară şi de peste hotare, care au excelat anul trecut în domeniile lor, au fost premiate la Gala Premiilor Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie, relatează Moldova 1.

Destinul tragic al basarabenilor care au decis după război să se refugieze în România a fost descris în cartea „Urme pe apă” de către scriitoarea Mirela Penu din Bucureşti, care îl are ca protagonist pe Ion Cerin.

Poeţi, prozatori, dramaturgi, artişti plastici, compozitori, dar şi alte personalităţi de valoare au fost premiate pentru contribuţia creatoare la îmbogăţirea patrimoniului cultural al neamului.

Printre premianţi au fost şi colegi de la Radio Moldova şi televiziunea publică. Este vorba de compozitorul Adrian Beldiman, pentru promovarea muzicii sacre în rândul tinerilor şi redactorul Galina Codreanu, pentru ciclul de emisiuni despre ghidarea tinerilor în carieră.

„Au venit oameni de la Giurgiu, de la Suceava, de la Bucureşti, peste 35 de premii, dar au fost peste o sută de lucrări, au fost alese cele mai bune, ce voci, ce cărţi frumoase, oameni cât de frumoşi, ce fac aceşti oameni este deosebit, aceştia sunt ambasadorii culturii păcii, care duc numele şi prestigiu Republicii Moldova în toată lumea”, a menţionat Renata Verejanu, preşedinta Uniunii Internaţionale a Oamenilor de Creaţie.  

Gala a fost marcată şi de recitaluri susţinute de poeţi şi muzicienii premianţi.