Sudul ţării şi-a extins oferta turistică pentru vizitatori cu un loc pitoresc, situat în lunca râului Nistru. Proaspăt renovată, pensiunea „Casa Veche” a fost inaugurată în satul Palanca, raionul Ştefan Vodă şi este gata să primească turişti.

Unitatea de cazare este o casă bătrânească, ridicată acum 100 de ani şi reconstruită din temelie. „Casa Veche” şi-a îmbunătăţit condiţiile de cazare, şi-a extins spaţiile destinate vizitatorilor, aliniindu-se astfel celor mai înalte standarde internaţionale din industria ospitalităţii. Pensiunea are şase camere care pot găzdui 20 persoane şi două terase acoperite cu o capacitate de 60 de persoane, fiind prietenoasă familiilor cu copiii. Farmecul noii unităţi de cazare este completat de un beci din piatră şi o grădină.

Pensiunea „Casa Veche” a fost renovată cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia şi UK aid, care derulează un program complex de susţinere a turismului local şi de încurajare a dezvoltării de afaceri in mediul rural.

Ceremonia oficială de inaugurare a avut loc pe 18 octombrie, în prezenţa partenerilor externi, care de altfel, au fost primii vizitatori ai pensiunii.

TRM