Trei instituții de învățământ din Bălți și-au completat bibliotecile cu sute de cărți. Acestea au fost donate de Primăria oraşului Piatra-Neamţ din România în cadrul unei acțiuni lansate de către președintele organizației teritoriale Bălți a Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu în comun cu Asociația pentru Creativitate și Recreere din Piatra Neamț.

„Este o acțiune de donație de carte românească pentru instituțiile școlare din Bălți. La moment, am adus 1300 de cărți pentru 3 școli și municipiu, urmează să mai aducem 2000”, a declarat Sergiu Burlacu.

Potrivit TVR Moldova, acţiunea are drep scop promovarea valorilor culturale româneşti.

Cărţi cu poveşti, manuale de istorie naţională şi universală, romane şi poezii vor completa rafturile bibliotecii liceului "Lucian Blaga" din Bălţi.

„Venirea unei cărţi la noi în liceu este ca o ploaie de primăvară. Această donare de carte va veni să ne completeze biblioteca şcolii, cu atât mai mult că avem o lipsă de carte pe stilajele acestei instituţiei”, spune Angela Burdeniuc, profesoară de limba şi literatura română.

Şi biblioteca şcolii din satul Elizaveta din Bălţi, a primit în dar 300 de cărţi.

„Cărţile de literatura universală, literatura naţională, care, în perspectivă, sunt sigur, vor cultiva dorinţa tinerilor şi a copiilor să cunoască cât mai multe despre operele universale”, a mai Sergiu Burlacu.