Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni va avea loc în zilele de 14 și 15 septembrie 2019, la Complexul etno-cultural „VATRA” din Republica Moldova.

Ambasada României la Chișinău, care a sprijinit instituțional organizarea acestui eveniment, promovând această inițiativă salutară la nivelul Consiliilor Județene din România și prin dialogul purtat cu autoritățile centrale din Republica Moldova, invită toți doritorii să vină la festival.

La această ediție, vor participa peste 150 de ansambluri etno-folclorice și artiști renumiți din întreg spațiul românesc. Evenimentul din acest an se dorește o continuare a „Centenar Fest”, organizat anul trecut, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Prezența masivă la spectacolele organizate și succesul răsunător de care s-a bucurat Festivalul au convins în privința necesității continuării acestui proiect cultural deosebit”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României.

Anterior, organizatorii au anunțat că Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni va transforma platoul Complexului „VATRA” într-un spectacol cultural plin de obiceiuri, port popular și folclor, care sunt comori inestimabile, ce definesc poporul românesc.

Ziarul Național