Casa părintească a poetului Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sîngerei, aflată într-o stare deplorabilă, urmează a fi renovată în următoarea perioadă.

Cu acoperișul gata să cadă în orice moment, pereți fisurați și vizibil neîngrijită, casa în care s-a născut Adrian Păunescu va fi renovată. La începutul acestei săptămâni, specialiștii au făcut ultimele măsurători pentru documentația de renovare. Casa poetului a fost cumpărată de asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, ce reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, UTA Găgăuzia și trei județe din România: Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud. După ce va fi reparată, clădirea va fi transformată într-un muzeu, iar în curte vor fi organizate festivaluri de muzică și poezie.

Adrian Păunescu a fost un poet, critic literar, eseist, director de reviste, autor publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. S-a născut la 20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova. Inima poetului a încetat să mai bată la 5 noiembrie 2010, la Spitalul Floreasca din București.

InfoPrut