Ambasada României în Republica Moldova invită reprezentanții mass-media la ceremonia de premiere a participanților la concursul de eseuri „România mea”, ediția 2019, care se va desfășura cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, în data de 31 august.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a organizat a doua ediție a acestui concurs de eseuri, pentru participanții la Programul de tabere ”ARC – 2019”.

Din totalul de 292 de lucrări înscrise în concurs, 97 au ca autori copii și tineri din Republica Moldova, iar în urma evaluării, 63 au fost declarate câștigătoare, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din premii vor fi acordate acestor tineri. În cadrul ceremoniei, câștigătorilor concursului li se vor oferi diplome, premii în obiecte și câte un loc în Taberele ARC pentru anul viitor.

La eveniment va participa Victor Alexeev, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Manifestarea va avea loc în data de 31 august 2019, ora 17.00, la sediul Ambasadei României la Chișinău (strada București 66/1, Chișinău).