Proiecția filmul „Siberia din oase”, în regia Leontinei Vatamanu, o peliculă dedicată basarabenilor deportați în Siberia în perioada anilor 1941-1949, va fi prelungită până la sfârșitul săptămânii curente, inclusiv duminică 7 iulie.

Filmul „Siberia din oase” este construit din confesiunile a patru protagonişti, care au fost ridicaţi şi trimişi forţat în Siberia în cel de-al doilea val de deportări, în noaptea din 6 spre 7 iulie 1949. Fiecare episod are o istorie separată care punctează ororile şi dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă.

Pelicula este o producție OWH Studio cu suportul CNC MOLDOVA, în asociere cu Moldova-Film și Paradox Film, și e lansat cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportările din Basarabia din 1949. 

Toate întâmplările din acest film sunt adevărate.

Cei care nu au reușit încă să-l vadă în perioada 29 iunie – 3 iulie, îl pot urmări până la sfârșitul săptămânii, zilnic, cu începere de la orele 13:50 și 17:50, în  sala 1 a cinematografului cinematograful Patria Loteanu din centrul Chișinăului.