Amatorii de muzică sunt îndemnați să-și ascută vocile pentru că se apropie cea mai mare competiție a lor – Marele Campionat de Karaoke. Evenimentul organizat de rețeaua MuzCafe a ajuns la cea de-a 12 ediție, startul din acest an fiind anunțat pentru ziua de 18 iunie. Reporterii Deschide.MD au discutat cu organizatorii pentru a afla noutățile ediției 2019 și surprizele pregătite atât pentru participanți cât și pentru curioșii care vor merge să profite de atmosfera incendiară. Detalii ne oferă Olga Turcan, art manager.

-          Olga, care sunt condițiile de participare la ediția din acest an? Avem reguli noi?

-          Da, anul acesta am decis să oferim posibilitate de participare pentru mai mulți doritori. Cea mai importantă modificare în regulament este faptul că vom permite înscrierea la concurs și a persoanelor care au studii superioare în domeniul muzicii. La acest concurs participă toți doritorii sau oaspeții localurilor muzCafe, care au atins majoratul. Campionatul este pentru amatori, de aceea participanții care au carieră în domeniul muzical-vocal (inclusiv apariții la tv, sau cântă la nunți/cumetrii și alte evenimente festive) vor fi excluși din campionat! Pentru noi este important să asigurăm condiții egale pentru toți participanții și să respectăm principiul „amatoriei” pentru că asta înseamnă, de fapt, karaoke. O altă noutate este faptul că piesele selectate pentru concurs – 45 pentru femei și 45 pentru bărbați – sunt afișate pe site-ul nostru și concurenții pot să se pregătească din timp pentru ele. Tot pe site, cei interesați vor găsi absolut toate detaliile despre participare și regulile privind desfășurarea concursului.

-          Unde și în ce zile se vor desfășura etapele Campionatului.

-          Ca și în ceilalți ani, preselecțiile și semifinalele vor avea loc în diferite sectoare ale Chișinăului (muzCafe Botanica (Sarmisegetusa 18/5), muzCafe Centru (Albisoara 44), Muzzette (Tighina 49A), iar finala se va petrece în incinta muzCafe Botanica pentru că atunci vom da o petrecere grandioasă, iar localul ne permite acest răsfăț. Pe scurt, despre graficul Campionatului:

  • Preselecțiile vor fi la muzCafe Centru – 18,20 Iunie, Muzzette – 25,27 Iunie, Botanica – 2,4 Iulie.
  • Semifinalele:  muzCafe Centru – 23 Iunie, Muzzette – 30 Iulie, muzCafe Botanica- 7 Iulie.
  • Marea finală va fi, după cum spuneam la muzCafe Botanica pe data de 14 Iulie.

-          Ce surprize pregătiți pentru câștigători? Dar pentru vizitatori?

-          După cum știți, noi ne-am propus să mărim valorea premiului mare în fiecare an cu câte 5 mii de lei. Prin urmare, la ediția din acest an premiul I va fi de 40 000 LEI, premiul II va fi o călătorie în Grecia, iar premiul III o foaie de odihnă în Pensiunea Della Nonna. Pe lânga asta, toți participanții vor avea parte de cadouri din partea partenerilor noștri. Înainte de finală vom da un pre-party cu muzică vie pentru participanți și invitați astfel încât concursul să se desfășoare într-o atmosferă destinsă. Și vizitorii se vor bucura de multă atenție din partea casei: intrarea gratuită, coktailuri, fayer-show, promoții și multă distracție.

-          Cine va juriza Campionatul din acest an?

-          Suntem încă în discuții cu artiști onorabili din țara noastră, dar avem și câteva confirmări cum ar fi:  Ana Cernicova, Ludmila Danilceac, Daniela Machidon, Dumitru Mîțu, Viorica Atanasov, Cristian Perepeliuc, Eugen Doibani și Cătălina Carauș. Evenimentul va fi moderat de Tatiana Heghea, iar partenerii generali sunt Cricova și Panda Tur cărora le aducem mulțumiri speciale. Trebuie să precizăm că jurizarea din finală va fi duală: jumătate de punctaj va fi acordat de către jurați, iar cealaltă jumătate se va face prin intermediul unor măsurători de audiență a prestației, pe facebook.

-          Câștigătoarea de anul trecut, Daniela Machidon a reușit să ia între timp și BUZZ-ul de Aur la concursul Românii au Talent. Să înțelegem că sunteți o fabrică de vedete?! Ce alte nume cunoscute astăzi s-au lansat în muzică datorită Campionatului de Karaoke?

-          Într-adevăr Daniela a avut o ascensiune care ne-a surpins pe toți. Întreaga noastră echipă a stat cu inima în dinți în fața televizoarelor și i-a ținut pumnii. Ne leagă multe emoții de această tânără cu vocea de înger, dar ea nu este singura, putem da multe exemple: Constantin Cobâlean, Constantin Halcă și alții.

Campionatul de Karaoke este un proiect nonprofit și tot ce ne propunem noi este să descoperim, să încurajăm și să promovăm talente care astăzi încă mai sunt în umbra reflectoarelor.

-          Mulțumim pentru detalii și multă baftă!

P.