Peste 20 de premii au fost acordate astăzi participanților la etapa națională a Concursului internațional de creație literară „Călătorie în lumea poveștilor”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a menționat că acest concurs este un proiect internațional, realizat de Biblioteca de stat pentru Copii din Rusia în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din R. Moldova, Biblioteca republicană pentru Copii din Azerbaidjan, Biblioteca Națională pentru Copii din Armenia, Biblioteca Centrală pentru Copii din Minsk, Belarus, și Biblioteca Centrală pentru Copii din Kazahstan.

Potrivit sursei citate, concursul se desfășoară concomitent în șase țări, în două etape - națională și internațională, și are ca scop valorificarea și promovarea tradițiilor folclorice naționale, încurajarea creativității literare a copiilor, identificarea și susținerea copiilor talentați. Participanții la concurs, copii cu vârsta de 10-14 ani, au avut ca sarcină scrierea poveștilor inspirate din tradițiile folclorice ale țărilor pe care le reprezintă.

”Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în calitate de instituție coordonatoare în R. Moldova, a organizat, în perioada februarie-aprilie 2019, etapa națională a concursului. Din circa 60 de lucrări prezentate juriului național, au fost selectate 20 cele mai bune, ale căror autori au participat la festivitatea de premiere. În cadrul evenimentului au fost oferite diplome și cadouri câștigătorilor. Premianții au primit câte un set de cărți. Cei de la premiului I și premiul II au fost recomandați juriului internațional și deja avem și decizia acestuia. Victoria Benderschi, elevă la Liceul ”Da Vinci” din Chișinău, este declarată premiantă în faza internațională și urmează ca în septembrie să participe la un eveniment  organizat la Moscova, unde vor fi înmânate premiile laureaților”, a mai spus Eugenia Bejan.

Lucrările premiate de juriul internațional vor fi publicate într-un volum colectiv.