Filmul regizorului moldovean Pavel Cuzuioc, „Raisa”, a luat Premiul Mare la Festivalul Internaţional de Film, desfăşurat la Bişkek în perioada 12-15 decembrie sub genericul „Kârgâzstan-ţara scurtmetrajelor”, cu participarea statelor baltice, CSI şi Georgiei.

Festivalul - ajuns la cea de-a VI-a ediție - are drept scop promovarea actualității scurtmetrajelor în industria de film modernă.

Filmul „RAISA” a luat Premiul pentru „Cel mai bun film” în cadrul Festivalului internațional amintit şi la care au participat 14 filme din statele Baltice, CSI și Georgia. Premiul a fost primit de Ana Antir, șef producție al filmului.

Premiera filmului a avut loc la Chişinău, în luna mai, cu ocazia Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, fiind, de atunci, apreciat în cadrul a mai bine de 40 de festivaluri de film din întreaga lume.

Scurtmetrajul este povestea unei tinere, Raisa, care ascunde o taină şi o suferinţă adâncă, iar alinarea o poate găsi doar la o singură persoană. Într-o dimineaţă rece şi ursuză, Raisa porneşte în căutarea acelui ceva care speră să-i schimbe viaţa.

În rolurile principlae joacă renumita actriţă din România, Cristina Flutur, şi distinsa doamnă Maria Sagaidac.

Din juriul Festivalului de la Bişkek a făcut parte şi Virgiliu Mărgineanu, producător şi director al Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Ana Antir primind premiul cel mare

Ana Antir primind premiul cel mare

Ana Antir, șef producție al filmului

Ana Antir, șef producție al filmului

Virgiliu Mărgineanu a făcut parte din juriul Festivalului

Virgiliu Mărgineanu a făcut parte din juriul Festivalului

Participanții Festivalului Internațional

Participanții Festivalului Internațional