Un scenarist şi regizor adolescent a câştigat marele premiu al Tribeca Film Festival cu povestea unui predicator alcoolic din zona rurală a statului Louisiana, potrivit unui anunţ făcut de organizatori, informează New York Times.

Premiul, Founders Award, pentru cel mai bun film a fost unul dintre trofeele primite de „Burning Cane”, pentru care Phillip Youmans, în vârstă 19 de ani, a spus că a fost inspirat de blues. El a mai fost premiat pentru imaginea filmului, şi Wendell Pierce, care interpretează rolul principal, a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un lungmetraj american, scrie news.ro.

 

Juriul l-a descris pe Youmans drept „o voce originală” şi l-a asemuit cu scriitori sudişti precum William Faulkner şi Eudora Welty.

Cea mai bună actriţă într-un film american a fost desemnată Haley Bennett, care a jucat rolul unei femei însărcinate obsedate de consumarea unor obiecte periculoase în thrilerul „Swallow”.

Pe plan internaţional, „House of Hummingbird”, regizat de Bora Kim, a fost desemnat cel mai bun film, iar Ji-hu Park a fost aleasă cea mai bună actriţă. Filmul sud-coreean este o poveste despre un elev de clasa a opta din seul. 

Cel mai bun actor a fost desemnat Ali Atay din filmul turc „Noah Land”, iar cel mai bun documentar, „Scheme Birds”, regizat de Ellen Fiske şi Ellinor Hallin.

Tribeca Film Festival se va încheia duminică.