Condé Nast Traveller, unul dintre cele mai apreciate ghiduri turistice, a făcut un top al destinaţiilor de vacanţă ideale pentru anul acesta, iar printre cele 19 recomandări se numără şi Transilvania, pe care o descriu drept o parte a României cunoscută pentru legendele gotice, basmele întunecate şi sursa de inspiraţie a lui Bram Stoker pentru personajul său, contele Dracula

Jurnaliştii subliniază că în ultimii ani Transilvania a început să artagă turişti interesaţi de ceva mai mult decât de vizitele la Castelul Bran.

„Transilvania rămâne un tărâm pierdut în timp. Separată de lumea modernă pentru decenii bune de Cortina de Fier, regiunea a fost părăsită de mulţi locuitori, iar satele sale săseşti din secolul XIII au început să se destrame. Cu toate acestea, spiritul i-a rămas intact. Pădurile şi pajiştile cu flori sălbatice au rămas neatinse. Viaţa se întoarce şi construcţii prăbuşite sunt reconstruite“, notează publicaţia.

Americanii remarcă şi faptul că Prinţul de Wales este ataşat de această parte a României şi s-a preocupat de restaurarea caselor din Transilvania, precizând şi că reşedinţa sa din Valea Zălan, de lângă Braşov, este disponibilă pentru rezervări turistice. De asemenea, este trecută în revistă şi reconstrucţia caselor de la Mălâncrav, dar şi refacerea conacului Apafi. Printre atracţiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighişoara şi Biertan.

„Transilvania nu lasă deloc de dorit din punct de vedere al naturii, fie că este vorba de păduri vaste, terenuri montane sau de urşi bruni şi mistreţi. Cea mai încântătoare este diversitatea culturilor europene şi istorice din România, de la satele săseşti, la comunităţile romani, până la suprapunerea de influenţe culturale maghiare şi italiene. Oamenii şi ospitalitatea românească m-au făcut să-mi doresc să mă întorc aici cât mai repede“, spune Tom Abraham, de la compania turistică Butterfield & Robinson.

Pe lista întocmită de CN Traveller se mai regăsesc Egipt, Grecia, oraşul italian Matera, Perth, capitala coastei de vest australiene, St. Barth din Caraibe, orăşelul franţuzesc Arles, Valle de Guadelupe, New Orleans, Tahiti, Mozambic, Namibia, Chengdu (China), Patagonia, Mumbai, Singapore şi Tasmania.