Cei mai valoroşi artişti de jazz de talie internaţională ai ediţiei a VII-a „Jazz'n Chişinău International Festival”, au ajuns şi la Soroca. Ei au interpretat în faţa elevilor de la Colegiul de arte Nicolai Botgros. Evenimentul vine să susţină instrumentiştii şi vocaliştii de la noi, care mai apoi colaborează cu artişti din străinătate, relatează Moldova 1.

Elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” au rămas impresionaţi de prestaţia artiştilor, scrie trm.md.

„Acest festival a fost unul deosebit prin faptul că a adus la noi în Colegiu un stil nou de muzică”. „Muzicieni foarte profesionişti îmi place mult acest gen de muzică  sunt nişte artişti cu literă mare”, au declarat copii.

Este a doua ediţie când dumnealor vin la noi, în primul rând la colegiul de arte Nicolae Botgros, de a ne aduce lumea Jazz-ului, deoarece nu toţi au posibilitatea şi ocazia să meargă la Chişinău pentru a fi martorii evenimentelor care se organizează acolo”, a menţionat directorul colegiului „Nicolae Botgros”, Emilian Guţu.

Iubitorii de artă au avut posibilitatea să descopere diversitatea muzicii jazz.

De ce Soroca? Fiindcă noi considerăm că aici se merită. În al doilea rând noi avem în plan să dezvoltăm aici anumite segmente în tot ce ţine de muzica Jazz”, a declarat organizatorul Valeriu Culea.

Cea de-a 7-a ediţie a festivalului a reunit participanţii din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, România, Rusia, Ucraina şi Moldova. Concerte şi ateliere de creaţie au fost organizate în Chişinău,Tiraspol, Taraclia, Bălţi şi Soroca.