Deutsche Bank a anunțat că își va mări pachetele de acțiuni din compania americană NETFLIX, fondată în 1997, al cărei venit principal se bazează pe streaming online și distribuția producțiilor de film și seriale TV. Vizionarii de la banca particulară germană sunt siguri că aceasta va deveni în curând o companie de o importanță culturală mondială fără precedent.

Bryan Kraft, expertul pe cercetare al Deutsche Bank, a declarat marți într-o notă de investiție că NETFLIX a încetat deja să mai fie asociat doar cu o aplicație pentru smartphone și devine, treptat, o companie cu statut de platformă, astfel deschizându-i-se posibilități neaccesibile companiilor competitoare.

Pe lângă streamingul online, NETFLIX devine din ce în ce mai activă și pe piața de producție de film și TV. Cu toate că și alte companii precum Disney, Amazon, Hulu și HBO au anunțat că urmează să investească pentru a se alătura competiției de streaming online, expertul de la Deutsche Bank este de părere că originalitatea și abilitățile de marketing ale celor de la NETFLIX îi va menține în poziția de lideri.

Kraft consideră că NETFLIX este compania numărul unu atunci când vine vorba de lupta pentru cooptarea talentelor. „Este un adevărat magnet pentru cele mai promițătoare talente, ceea ce înseamnă că majoritatea consumatorilor vor sta lipiți de NETFLIX. Afară de televiziunea de cablu, care scade drastic în popularitate, la moment nu există competitor care să poată atinge audiența de care dispune NETFLIX”, a spus Kraft.

Detsche Bank a fost înființată în anul 1870 și este cea mai mare bancă particulară din Germania și una dintre cele mai importante instituții financiare la nivel mondial. În urma declarațiilor făcute de Kraft, prețul țintă al acesteia pentru compania NETFLIX a fost ridicat de la 360 de dolari la 400 de dolari pe acțiune.

Sursa: CNBC