Un concert extraordinar, susținut de Corul Regal al României, dirijor Andrei Stănculescu, va avea loc pe 23 martie curent la Sala cu Orgă din Chișinău, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Spectacolul face parte din turneul aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri - „Capitalele Unirii”, transmite Ziarul Național.

Concertul va începe la ora 18.00 și are intrare liberă. 

În calitate de soliști vor evolua soprana Cristina Fieraru și baritonul Andrei Marinache, acompaniați la pian de Vlad Gînța, dar și Capela Corală „Moldova” a Companiei „Teleradio Moldova”.

Amfitrionul serii va fi tânăra actriță Alexandra Apetrei.

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri - turneul aniversar Capitalele Unirii. Ansamblul a evoluat și va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Chișinău, Cernăuți și Balcic.

Cele 3 concerte desfășurate în 2019, la Chișinău, Cernăuți și Balcic, vor fi dedicate memoriei Reginei Maria, Suverana care a avut un rol decisiv în consființirea proiectului Marii Uniri, în cadrul Conferinței de Pace de la Paris din anul 1919.

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și BRD - Groupe Societe Generale.