După aproape patru ani, membrii trupei "Brio Sonores" au câștigat lupta pentru marcă. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, după ce fostul membru al formației Ion Brătescu a depus contestație împotriva deciziei de înregistrare a mărcii pe numele membrilor trupei. 

Potrivit avocatei trupei, Olga Burea, acest caz durează din iunie 2015, scrie Bizlaw.md. Inițial, Ion Brătescu a depus cerere la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală de înregistrare a mărcii pe numele său. Agenția a refuzat însă înregistrarea pe motiv că ”Brio Sonores” este un nume bine-cunoscut în Republica Moldova. Brătescu nu a contestat decizia de refuz. 

Ulterior, membrii trupei au depus cerere de înregistrare a mărcii pe numele lor, iar între timp au cedat drepturile Asociației Brio Sonores, și AGEPI a decis înregistrarea mărcii. Fostul membru al trupei Ion Brătescu a depus contestație împotriva deciziei de înregistrare a mărcii, invocând că el este autorul acestui nume. 

În ședința de astăzi a Comisiei de contestații a Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală s-a decis respingerea contestației depuse de Ion Brătescu, cu menținerea hotărârii de înregistrare a mărcii pe numele membrilor trupei.

Decizia Comisiei de Contestații poate fi atacată în instanță.