British Council a adresat scuze postume scriitorului George Orwell pentru respingerea de la publicare a unui eseu al acestuia, "In defence of English cooking", în urmă cu peste 70 de ani, din cauza îngrijorărilor legate de adecvarea textului în raport cu preferinţele "cititorilor de pe continent", informează DPA.

Această organizaţie finanţată de Guvernul britanic, care promovează limba şi cultura engleză în întreaga lume, a publicat pe blogul său oficial un text intitulat "With apologies to Mr. Orwell" ("Cu scuze pentru domnul Orwell"), scrie dcnews.ro.

 "Se pare că organizaţia noastră era în acele vremuri prea puritană şi respingerea asumarea de riscuri, nedorind să tipărească un eseu despre mâncare - nici chiar unul care menţiona efectele dezastruoase ale raţionalizării hranei pe timp de război - după iarna marcată de foamete a anului 1945", a scris în acel text Alasdair Donaldson, analist al British Council. 

O versiune mai scurtă a fost publicată în ziarul London Evening Standard

O versiune mai scurtă a eseului scris de George Orwell a fost publicată în ziarul London Evening Standard, a adăugat acelaşi analist britanic. În acel eseu comandat, George Orwell remarca faptul că "dieta specific britanică este o dietă mai degrabă simplă decât una săţioasă, poate chiar uşor barbară, care îşi trage virtutea din excelenţa ingredientelor locale şi în care accentul principal este pus pe zahăr şi grăsimi de natură animală"

Renumitul scriitor a inclus în acel eseu reţete pentru plăcinta galeză, budinca de Yorkshire, marmelada de portocale, tarta cu melasă, tortul de prune şi budinca de Crăciun.