Scriitoarea Margaret Atwood a publicat joi pe Twitter coperta romanului care va continua acţiunea din ''The Handmaid's Tale'' (''Povestea slujitoarei''), glumind că acţiunea viitorului volum va fi plasată în Irlanda, a informat Press Association.

Autoarea canadiană a anunţat în noiembrie că lucrează la o continuare a celebrei sale distopii, inspirată, potrivit scriitoarei, din ''lumea în care trăim'', scrie agerpres.ro.

Noul roman al lui Atwood, intitulat ''The Testaments'', va fi plasat în acelaşi univers ficţional ca şi ''The Handmaid's Tale'', devenită populară odată cu adaptarea într-un serial de succes produs de Netflix.

Scriitoarea a prezentat pe Twitter coperta viitorului roman, realizată în nuanţe puternice de verde şi albastru, care înfăţişează silueta stilizată a unei femei îmbrăcată în ţinuta de slujitoare.

Sub imaginea coperţii, autoarea a adăugat un comentariu care spune că romanul - plasat la 15 ani după evenimentele iniţiale - ''se desfăşoară în Irlanda''. Scriitoarea a precizat apoi că ''glumeşte''.

"Dragi cititori, tot ceea ce m-aţi întrebat despre Gilead şi mecanismele sale de funcţionare au reprezentat sursa de inspiraţie pentru această carte. Ei bine, aproape totul. Cealaltă sursă de inspiraţie este lumea în care trăim", a declarat Atwood anul trecut.

Nuanţele de albastru şi verde reprezintă culorile pe care le poartă personajele-soţii în universul distopic creat de Atwood, categorie socială care se bucură de mai multe privilegii în comparaţie cu slujitoarele maltratate.

Data preconizată de lansare romanului ''The Testaments'' este septembrie 2019.