Chiar dacă iniţial filmul Bohemian Rhapsody nu a primit recenzii bune din partea criticilor, pelicula a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film şi a strâns aproape 600 de milioane de lire sterline din vânzarea biletelor.

Datorită succesului imens al filmului, fosta logodnică a solistului formaţiei Queen va primi suma impresionantă de 40 de milioane de lire sterline, scrie Mediafax.ro.

Mary Austin l-a cunoscut pe Freddie Mercury pe vremea când avea 19 ani şi era studentă. Logodna celor doi s-a sfârşit atunci când Mercury i-a spus că este homosexual, dar cei doi au râmas surprinzător de apropiaţi pâna la moartea artistului.

După moartea cântăreţului în 1991, acesta i-a lăsat lui Austin jumătate din viitoarele câştiguri. Restul averii a fost împărţită între părinţii artistului şi sora acestuia.

Acţiunile deţinute de Mary Austin au crescut cu 75% după moartea părinţilor lui Mercury. De asemenea, artistul i-a lăsat vila din Londra estimata la 20 de milioane de lire sterline, dar şi marea majoritate din avere, valorată la nouă milioane de lire sterline. Aceasta include o colecţie de artă şi mobilă care a aparţinut regelui Ludovic al XV-lea.

Potrivit unor documente financiare, viitoarele câştiguri ale trupei Queen sunt împârţite la patru persoane. Beneficiarii sunt cei trei membri ai trupei şi Mary Austin, care primeşte în jur de 19% din profituri.

Austin, în vârstă de 67 de ani, nu ţine legătura cu membrii formaţiei şi nu a fost implicată în producţia filmului Bohemian Rhapsody, în care a fost interpretată de actriţa Lucy Boynton.