La Cernăuți va avea loc un concert extraordinar de muzică simfonică românească. Evenimentul se va desfășura pe 12 octombrie, ora 18:00, la Filarmonica de Stat, iar invitatul special este compozitorul basarabean Eugen Doga.

Concertul este parte a proiectului „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii”, un turneu internațional de concerte simfonice de muzică clasică românească, inițiativă susținută de Comitetul Interministerial pentru Centenar prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, relatează Agenția BucPress, citată de Infoprut.

Turneul include concerte în orașele importante pentru Marea Unirea: Focșani, Iași, Chișinău, Cernăuți, București și Albă Iulia. Concertele sunt susținute de violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga și Orchestra Unirea, cu dirijorul Vincent Gruger.

Intrarea la evenimentul de la Cernăuți se face pe bază de invitații, care pot fi obținute la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți începând cu data de 1 octombrie, între orele 15:00 și 18:00.

Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale. El este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.

Cel mai cunoscut vals al lui Eugen Doga a fost compus pentru coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra fiară”.