Minoritățile etnice își vor împărtăși patrimoniul cultural în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”, care va fi organizat la Chișinău duminică, 16 septembrie, transmite IPN.

Programul va începe la ora 09.30, cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Deschiderea oficială a Festivalului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, va avea loc la ora 10.00.

În cadrul Festivalului va fi desfășurat și un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale în scena principală a evenimentului. Între ora 15.00 și 17.00, în preajma platoului din jurul havuzului din Grădina Publică, va evolua fanfara Direcției parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Festivalul este organizat și la nivel republican. În raionul Cantemir, acesta va avea loc tot duminică, 16 septembrie, în satul Vișniovca. În municipiul Bălți se va desfășura pe 23 septembrie, în fața Teatrului Național „V. Alecsandri”. Evenimente similare vor avea loc și în raioanele Edineț și Râșcani – pe 21 septembrie, dar și la Glodeni, Hâncești și Orhei – pe 23 septembrie.