Actorii Teatrului Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău vor prezenta șapte spectacole la București, Giurgiu și Suceava, România. Turneul are loc în perioada 6-18 mai, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie care sprijină derularea ediţiei a II-a a proiectului cultural-artistic „Un pod de teatru peste Prut”.


Evenimentul are loc în contextul Centenarului Marii Uniri. Vor fi jucate spectacolele: „Ciuleandra”, de Liviu Rebreanu; „Nunta”, de Anton P. Cehov; „Totul despre noi”, de Constantin Cheianu; „Made in Moldova!”, de Constantin Cheianu; „Maestrul și Margareta”, de Mihail Bulgakov; „Hamlet”, de William Shakespeare și „Doctor de femei”, de Georges Feydeau.

Proiectul are drept obiectiv valorificarea și promovarea artei teatrale din Republica Moldova în România. De asemenea, manifestația va intensifica dialogul dintre actorii din România și Republica Moldova. „Organizarea spectacolelor în anul Centenarului Marii Uniri, va contribui la conștientizarea importanței unui episod marcant din istoria națională”, se spune în comunicat.

Proiectul se încadrează în programul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” cu genericul „Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918-2018.