IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a organizat miercuri, 24 ianuarie, audiţiile live ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2018. În urma audiţiilor juriul de specialitate a selectat piesele ce vor intra ulterior în competiţie, scrie trm.md.
 
Lista candidaților care au fost selectați în urma audițiilor publice.

Interpret / Formație Titlul creație
Anna Odobescu Agony
Anna Timofei Endlessly
Bella Luna Moments
Che MD Inima-n stângă
Cobîlean Constantin Numai tu
Doinița Gherman Dance in flames
DoReDos My lucky day
Felicia Dunaf Alien
Ilia Soroceanu & Dasha DaGro Minds & Veins
Lavinia Rusu Altundeva
Nicoleta Sava Esencia del Sur
Ruslan Tsar Come to life
SandyC & Aaron Sibley Once upon a time
Tolik Broken Glass
Vera Țurcanu Black Heart
Viorela The gates of love
 
Membrii juriului au recomandat Comitetului de Organizare desfășurarea unui singur show televizat, cu 16 interpreți/formații. Finala Națională urmează să fie organizată în data de 24 februarie.
 
Amintim că interpreţi din 42 de ţări vor participa în cadrul competiţiei Eurovision Song Contest 2018, ce se va desfăşura în Lisabona, Portugalia. Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 și 10 mai 2018, iar marea finală se va desfășura pe 12 mai 2018.
 
ESC este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Toate informațiile despre selecția națională Eurovision 2018 pot fi aflate AICI.