Una dintre figurile principale ale colectivului Ansamblului Joc, care a activat în calitate de balerin și maestru de balet în ansamblu, Grigore Paladi i-a succedat regretatului Vladimir Curbet în funcția de director artistic.

„Apreciat cu cele mai înalte calificative de către Vladimir Curbet, Grigore Paladi nu era doar fața de pe afiș ale concertelor „Joc”-ului, dar și una din figurile principale ale colectivului, care aducea amploare, dinamism și frumusețe acelor dansuri renumite ce colindau prin lume, reprezentând țara”, se menționează într-un comunicat emis de „Joc”.

Născut în 1977, de mic a fost atras de dans activând în timpul studiilor făcute la Liceul Gh. Asachi din Chișinău, la Ansamblul de dans „Fericirea’” și la Școala de Arte, secția coreografie. După ce a terminat și Liceul Național de Coregrafie, a fost angajat la Universitatea de Arte în calitate de profesor de coreografie, iar peste câțiva ani își leagă soarta de Ansamblul JOC, unde activează până în 2007.

Din 2007 până în 2017 a colaborat cu diverse companii de dans din China, Marea Britanie și Rusia, deținând funcții de casting director sau director artistic.

Paladi vine să-l succeadă în această funcție pe maestrul Vladimir Curbet, care a murit la 8 decembrie curent, afectat de o boală grea.