Marea actriță română Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista de origini basarabene a fost găsită moartă în curtea casei din București în care locuia, informează libertatea.ro. În anul 2016, actrița a primit titlul onorific de „artist al poporului” din partea președintelui de atunci al Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a confirmat vestea pentru presa de peste Prut. 

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, Orhei, România, oraș aflat actual în Republica Moldova. A fost o actriță română de teatru, film și televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama s-a refugiat, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În 1953, a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care a renunțat după un an și jumătate când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru.

La sfârșitul facultății, a fost repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde a ajuns să susțină 400 de spectacole pe an.

Puțin mai târziu joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.

Între anii 1971 și 1979 a făcut cuplu, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.

În 1958, a debutat în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.

Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) și "Stela și Arșinel" (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.

Începând jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitate și Național TV. 

A jucat în serialul TV „Cuscrele" (2005-2006) precum și în telenovelele "Râzboiul sexelor" (2007-2008), "Regina" (2008-2009) și "Aniela" (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 a avut o participare specială în telenovela românească „Iubire și Onoare”.