În Republica Moldova, astăzi este marcată Ziua Internaţională a Muzicii, organizată în fiecare an în întreaga lume pentru a promova genurile artei muzicale, idealurile de pace și prietenie între popoare, evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și aprecierea valorilor estetice.

Cu această ocazie, astăzi, la ora 16:00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" din Chişinău va avea loc Gala Festivalului „Mărul de Aur" 2017, ediţia a VII-a. Vor interpreta: Alex Calancea Band, Guz, Rafael Bobeică, Orchestra de Muzică Populară „Folclor", dirijată de Petre Neamţu, Adriana Ochişanu, George Cojocărescu, Nicolae Paliţ, Diamanta Paterău, Liliana Prado, Anastasia Ciobanu ş.a.

Tot astăzi, începând cu ora 17.00, la Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor din capitală va avea loc un concert aniversar, dedicat compozitorului Eugen Doga, la 80 de ani de la naştere. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară", desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Pe scenă vor evolua soliştii Ana-Maria Donose (Romania), Valeriu Cojocaru, Tania Cerga, Vitalie Advahov, formaţia „Akord", Mariana Bulicanu, Vasile Tinei, Ana Cernicova, acompaniaţi de Orchestra extinsă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu", dirijată de Dumitru Cârciumaru. Spectacolul se va desfăşura cu participarea compozitorului Eugen Doga.

Filarmonica şi-a inaugurat stagiunea pe 29 septembrie cu un program inedit de muzică de tango, care a inclus în mare parte lucrări din creația celebrului compozitor argentinian Astor Piazzolla, la 25 de ani de la trecerea sa în eternitate.