Rapperul basarabean, Traian, a lansat ieri pe bandcamp.com al treilea album solo: ZIS și TĂCUT. Albumul poate fi achiziționat direct de pe site sau contactând autorul.

ZIS și TĂCUT a apărut nu fără aventuri (neplăcute). Ar fi trebuit să fie lansat la sfârșitul anului trecut, pe 3 decembrie, dar a fost furat direct cu tehnica din studioul unde era în pregătire. Hoțul n-a fost deloc sensibil, nu a publicat munca pe care a găsit-o pe hard, astfel că Traian a fost nevoit să reînregistreze albumul. Aș putea spune și altfel: ZIS și TĂCUT a avut o lansare inedită, un concert cu Traian și Omu Gnom (invitați: Slim Rocka, Haz, CZA, Laura Bodorin), dar existând doar pe hardul unui hoț din Chișinău. După 9 luni și jumătate, cât să se poată naște un copil, ZIS și TĂCUT, în sfârșit, a apărut ieri.

ZIS și TĂCUT e compus din două părți, fiecare dintre ele fiind cât un album - 11 piese. Ca de obicei, Traian ne alintă și cu invitați surpriză: DJ Undoo, Robust, Mario V, Haz, Casian, Laura Bodorin, C.o.D., Dva3avoda. Pe site puteți găsi și versurile pieselor.

Înaintea apariției albumului, Traian a lansat câteva videoclipuri pentru piesele de pe el.

Intro (cu DJ Undoo):

https://www.youtube.com/watch?v=-6-J_xQSu9k

Apel:

https://www.youtube.com/watch?v=nveO-KGnr_k

Se lasă tăcerea:

https://www.youtube.com/watch?v=e9GmehEvkbo

În afară de limba română, pe ZIS și TĂCUT putem asculta franceza (Casian) și rusa (Dva3avoda). Textele albumului sunt de calitate, Traian fiind un mare cititor și un participant activ al cenaclului Republica.

Probabil în curând vor urma concerte de lansare, în România, dar și în Chișinău. Fiți pe fază.

Pentru a asculta sau a cumpăra albumul intrați pe https://traian.bandcamp.com/album/zis-i-t-cut-2017.

Despre ZIS și TĂCUT, dar și despre alte lucruri, Traian ne-a povestit într-o ediție a emisiunii inews Donduras:

https://www.youtube.com/watch?v=qQ0EThAn-4o&t=38s