Viticultorii şi exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova şi România, savanţi din domeniu, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor vor participa duminică, 3 septembrie, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național al Strugurelui, ce va fi organizat la Cimișlia. Evenimentul este organizat de administrația raionului Cimișlia, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova, transmite IPN.

La eveniment vor fi prezenți de asemenea producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari și colective artistice. În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie de struguri şi vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfăşura şi un forum naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viţă-de-vie – cartea de vizită a Moldovei".

Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi în cadrul concursurilor „Strugurele gigant" şi „Cea mai bună prezentare la Festival".

Festivalul are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri pentru masă, stabilirea noilor relații economice, inclusiv cu parteneri din Uniunea Europeană.