Biroul Relații cu Diaspora (BRD) organizează Zilele Diasporei în Republica Moldova, în perioada 18-20 august curent, sub patronajul Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Pe parcursul a trei zile vor avea loc mai multe activităţi: „Ziua ușilor deschise pentru diasporă la Guvern", seminare tematice și consultări cu diaspora, "Cupa diasporei la minifotbal".

În cadrul „Zilei uşilor deschise la Guvern" vor fi prezentate grupurile de excelență ale diasporei, activitățile BRD pentru susținerea diasporei şi rezultatele cartografierii diasporei. 

Discuţiile din cadrul seminarelor tematice se vor axa pe programe economice și oportunități de promovare a revenirii și reintegrării durabile a migranților, pe turismul nostalgic. Vor avea loc, de asemenea, consultări privind Strategia Națională de Dezvoltare Moldova 2030, bunele practici de implicare a diasporei în dezvoltarea localităților de baștină din Moldova (mecanisme și instrumente disponibile).

În cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional Gustar, desfășurată în parteneriat cu BRD, va fi organizat un târg-expoziție, dedicat diasporei: Moldova de oriunde. Diaspora va prezenta țara de destinație într-un stand expozițional prin materiale promoționale, gastronomie și numere artistice.

Aici puteți găsi agenda integrală a proiectului.