Nicio carte sau angajat al Bibliotecii Naționale nu va avea de suferit de pe urma vreunei decizii a autorităților. Declarația a fost făcută de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul întâlnirii de lucru cu colectivul instituției, în contextul  temerile bibliotecarilor referitor la soarta Blocului nr. 2 al Bibliotecii Naționale, vizat de intenția statului de a-l oferi Mitropoliei Basarabiei.
 
Oficialul a dat asigurări precum că biblioteca ar putea avea un nou sediu doar în cazul în care edificiul ar întruni o serie de factori
 
Biblioteca Națională a Republicii Moldova va avea o nouă casă doar în condițiile în care clădirea identificată va fi conformă standardelor de păstrare și valorificare a fondului de carte, conformă condițiilor necesare de activitate și funcționare a celei mai prestigioase instituții publice, care este BNRM și a oamenilor ei”, a menționat ministrul Culturii.
La întâlnirea funcționarilor bibliotecii cu Sergiu Prodan au fost discutate și alte probleme stringente pe agenda instituției, precum  achiziția de noi apariții editoriale, posibilități de motivare a tinerilor angajați ai bibliotecii.
 
Totodată, ministrul Prodan a specificat faptul că sistemul biblioteconomic al țării, al cărui generator de idei și proiecte este Biblioteca Națională a Republicii Moldova este unul dintre cele mai eficiente, un exemplu de management inteligent, viabil și vizionar.