Artista plastică din România, Suzana Fântânariu, a vernisat o expoziție la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Evenimentul a avut un real succes, lucrările artistei din România fiind reunite sub genericul „Ambalaj pentru suflet”. „Cultura este unul dintre ambasadorii noștri peste tot în lume”, a declarat Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Lucrările artistei plastice Suzana Fântânariu au fost expuse la Facultatea de Arte Plastice și Design.

Vernisajul „Ambalaj pentru suflet” s-a bucurat de „un real succes ce a încântat tinerii studenți curioși să descopere expoziția aniversară a consacratei artiste”, a apreciat Dupu.

Vedem cât este de importantă conexiunea pe ambele maluri ale Prutului deoarece trebuie sa promovăm și sa susținem cultura noastră comună. Cultura este unul dintre ambasadorii noștri peste tot în lume. Ne bucurăm să putem susține astfel de proiecte, să susținem mediul academic pentru că timpul trece și în esență studenții sunt cei care vor duce mai departe ceea ce facem noi astazi”, a declarat Adrian Dupu, prezent la conferința de presă susținută de către rectorii Univerătății de Stat din Moldova și Universității București în contextul conferinței științifice desfășurate la Chișinău.

La eveniment au mai participat consilierul prezidențial, Sergiu Nistor, președintele ICR, Liviu Jicman, și managerul Muzeului Național Brukenthal, Alexandru Chituță, cei care au contribuit la realizarea acestei acțiuni și alături de care vom continua să susținem cultura de peste Prut.