Acordurile de parteneriat semnate cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Muzeul Național Brukenthal Sibiu dau roade, anunță Departamentul român pentru Relația cu R. Moldova (DRRM). Cele trei instituții au organizat o donație de peste 2.000 de cărți, un vernisaj și o expoziție în R. Moldova.

Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” din Chișinău, Biblioteca Publică Raională ”Ion Druță” din Dondușeni, Biblioteca Orășenească Centrală ”Vasile Coroban” din satul Camenca, raionul Glodeni, Facultatea de Arte Plastice și Design, din cadrul Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” și Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău vor primi aceste cărți donate.

Miercuri, 22 martie, vor fi donate cărți la bibliotecile din Dondușeni (ora 13:00), iar acțiunea de donație către biblioteca din Chișinău va avea loc vineri, 24 martie, de la ora 16:30. Biblioteca din Chișinău va primi și 150 de cărți din partea Muzeului Național Brukenthal.

În plus, artistul Suzana Fântânariu va expune lucrările sale la Facultatea de Arte Plastice și Design, din cadrul Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, în data de 23 martie, de la ora 9:30, sub titlul „Ambalaj pentru suflet”. Muzeul Național Brukenthal va dona 50 de cărți cu această ocazie.

Expoziția ”Artiști români pe mapamond”, realizată de Muzeul Național Brukenthal și Institutul Cultural Român, va fi deschisă la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chisinău începând cu 23 martie, de la ora 19:00, și va putea fi vizitată până pe 23 aprilie. Cu această ocazie, DRRM facilitează donația unor lucrări de artă din partea colecționarului av. George Șerban, precum și o donație de 200 de cărți din partea Muzeului Național Brukenthal.

Aceste evenimente fac parte din strategia DRRM de susținere a culturii românești și a lecturii în limba română în Republica Moldova, iar la organizarea lor au contribuit și Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău, Muzeul Municipal Regina Maria din Iași și Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași.