Standul României din cadrul Orășelului European, organizat în data de 13 mai 2017 în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, cu prilejul Zilei Europei, a reprezentat un important punct de atracție pentru vizitatorii dornici să afle mai multe informații despre România, conform unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova.

Astfel, Ambasada României a pus la dispoziția celor interesați broșuri și pliante cu informații economice, despre atracții turistice și privind posibilitățile de dezvoltare regională,  volume ale unor autori consacrați din literatura română, hărți, atlase, cărți pentru copii, albume de artă, CD-uri cu muzică ușoară și populară, piese de teatru radiofonic etc. Tuturor vizitatorilor standului le-au fost oferite materiale promoționale.

Ansamblul folcloric „Sânzienele” al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol a reprezentat Ambasada Romaniei pe scena principala din Parc și a încântat publicul vizitator al Orășelului European, prin prezența artistică, costumele populare și, mai ales, prin cântecele interpretate.

De asemenea, Festivalul de Cultură Europeană, secțiunea proiecții de film european, din data de 14 mai 2016, a cuprins filmele „Carmen” (2013, regia Doru Niţescu) și „Ana, mon amour” (2017, regia Călin Peter Netzer – câștigătorul Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediţia 2017), puse la dispoziție de  Ambasada României și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Partenerii standului României au fost Fondul de Investiții Sociale al Moldovei, TVR Moldova, Radio Chișinău și Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. Reprezentanții Fondului de Investiții Sociale al Moldovei au oferit vizitatorilor standului României materiale informative despre proiectele implementate de România în Republica Moldova.

Doritorii au putut sprijini financiar, prin donații, proiectul Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, Apartamentul social "Spre Independență". Din anul 2007 și până în prezent, prin acest proiect au fost sprijinite 61 de tinere orfane şi orfane social.