Un eveniment de promovare culturală a Basarabiei se va desfășura în perioada 19-21 august 2022, în orașul Suceava, România, în cadrul Proiectului „Basarabia salută Bucovina". Evenimentul este finanțat de Departamentul pentru Relații cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. Proiectul urmărește promovarea tradițiilor culturale și transferul între generații a valorilor de ordin cultural.

Municipiul Chișinău va fi reprezentat la Suceava de Teatrul Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale", „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov” și de un grup de meșteri populari.

Pe parcursul a 3 zile, tezaurul cultural al Basarabiei va fi prezentat prin intermediul unui târg al meșterilor populari, al teatrului și a unor spectacole susținute de artiști consacrați, după cum urmează:

- Pe 19-21 august, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc „Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova”, unde vor participa 42 de artizani din municipiul Chișinău, orașul Cricova și din raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei, Rîșcani și Soroca.

- Pe 20 august, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, trupa Teatrului Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale”, va prezenta piesa „Fără pijamale”, după Mawby Green și Ed Feilbert.

- Pe 21 august 2022, ora 19:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol susținut de „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov”, cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

În acest an Zilele Chişinăului s-au desfășurat și la Buzău, Vaslui, Botoșani. Evenimentele fac parte din proiectul „Basarabia salută Bucovina”.