Ministrul Culturii Sergiu Prodan a avut o întrevedere cu o delegație din România, în frunte cu secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de la București, Angel-Iulian Călin.

Potrivit unui comunicat, oficialii au abordat chestiuni ce țin de cooperarea moldo-română în domeniul turismului, în special preluarea experienței cardului (voucherului) turistic din România în R. Moldova, pe care Bucureștiul a hotărât să-l extindă și pentru R. Moldova. S-a vorbit și despre dezvoltarea în comun a unui Program transfrontalier de creare în localități a pensiunilor turistice și altor facilități turistice.
La întrevedere, de partea română, au mai participat: Olguța Marian, Director General Adjunct, Direcția Generală Comerț Exterior; Narcis Tăbăcaru, Director executiv, Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, Iași; Steliana Cojocariu, Consilier superior, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului; Marius Toth, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României La Chișinău; Valeriu Stoica, ministru consilier, Afaceri politice, Ambasada României în R. Moldova; Adrian Berezeniu, Biroul de Promovare Comercial-Economică, Chișinău, ministru consilier.