Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a decorat formația Zdob și Zdub și Frații Advahov cu distincția „Meritul Diplomatic” gradul III. 
„Le-am transmis artiștilor noștri toată aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului. Milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll a piesei „Trenulețul”. Am asigurat echipa artistică că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din R. Moldova” a spus Nicu Popescu.
Oficialul a menționat că se va implica în promovarea R. Moldova și a tuturor celor care sunt promotorii culturii naționale pe plan extern.
„Pentru R. Moldova, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre”, a declarat acesta.
Amintim că, reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision 2022, formația „Zdob și Zdub” și Frații Advahov, care au interpretat în limba română și engleză piesa „Trenulețul”, s-au clasat pe locul șapte, acumulând 253 de puncte, 14 din partea juriului și 239 de la public.