Directorul general al companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Vlad Țurcanu, va semna astăzi inițierea unei anchete în cadrul companiei, din cauza discrepanței dintre voturile publicului și voturile juriului moldovean acordate României în cadrul concursului Eurovision Song Contest 2022.

Cu toate acestea, Vlad Țurcanu consideră că nu poate un grup de oameni, adică juriul din R. Moldova, să influențeze relațiile cu România. 

„Această notă amară, pe care a introdus-o în discuție juriul de la Chișinău, nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmări pe Zdob și Zdub și frații Advahov. Astăzi voi semna acea ancheta, n-am nicio îndoială ca ne vom lamuri cu privire la această situație care vădește o lipsă de respect față de România, țară pe care noi o iubim, și față de toată această încrengătură de relații și proiecte care marchează populațiile de pe cele două maluri ale Prutului. Nu poate un grup de oameni să influențeze într-o măsură decisivă o iubire și o prietenie pe care toată lumea o simte și care este într-o continuă dezvoltare”, a spus Vlad Țurcanu, în cadrul conferinței de presă dedicată revenirii reprezentanților R. Moldova la Eurovision Song Contest 2022, desfășurat la Torino, Italia.

Amintim că, în cadrul finalei Eurovision 2022 au apărut probleme cu jurizarea în R. Moldova. A existat o discrepanță mare între votul juriului și votul publicului în ceea ce privește punctajele acordate României la Eurovision. Asta după ce s-a aflat că România nu ar fi acordat niciun punct R. Moldova. Situația însă este diferită. De fapt, publicul și juriul din România au acordat câte 12 puncte reprezentanților R. Moldova. Din cauza unor pretinse nereguli la tiparul de vot, EBU a anulat voturile şi astfel cele 12 puncte ale României au fost acordate Ucrainei. 

Anchetă la Teleradio-Moldova după Eurovision. Țurcanu: Niciodată nu a existat așa o discrepanță între voturile publicului și cele ale juriului

(VIDEO) Scandal la Eurovision / Prezentatoarea TVR publică filmarea cu momentul său de consternare după ce României i-a fost anulat votul juriului

Zdob și Zdub & Frații Advahov au adus acasă locul 7 de la concursul internațional de muzică Eurovision Song Contest. Reprezentanții R. Moldova s-au clasat, însă, pe locul 2 după voturile publicului.