Publicul și juriul din România au acordat câte 12 puncte reprezentanților Republicii Moldova. La final însă, voturile juriului au fost anulate. Probleme cu jurizarea au apărut şi în Republica Moldova. Rezultatul votului nu a fost anulat de către oficialii EBU, dar la Teleradio-Moldova a fost declanşată o anchetă din cauza discrepanței dintre voturile publicului și voturile juriului. Vlad Țurcanu, directorul general al Teleradio-Moldova, a explicat în direct la TVR România despre ce este vorba.

Vlad Țurcanu spune că niciodată nu a existat o discrepanță atât de mare între votul juriului și votul publicului în ceea ce privește punctajele acordate României la Eurovision și subliniază că adevărata atitudine față de România este cea exprimată de public.

„Ar trebui să înțelegem ce rațiuni au determinat juriul din Republica Moldova să fie atât de departe de ceea ce a spus publicul. Un motiv pentru care am intervenit public pe această temă a fost pentru ca publicul din România să înțeleagă că atitudine adevărată față de România este cea exprimară de public, nu de 5 membri ai juriului [...] Niciodată nu s-a întâmplat să existe așa o discrepanță între voturile publicului și cele ale juriului și niciodată nu s-a întâmplat ca România să nu fie în top 10 din punctul de vedere al juriului”, a spus el.

Directorul general al Teleradio-Moldova se arată contrariat de discrepanța dintre voturile publicului și cele ale juriului pentru România și spune că vrea să înțeleagă care au fost standardele juriului moldovean.

„În ce ne privește pe noi ne-a deranjat mai mult faptul că a existat o disonanță foarte mare între voturile pe care le-a acordat publicul reprezentantului României la Eurovision și juriu. [...]  Din acest punct de vedere m-am exprimat astăzi pe rețelele de socializare, spunând că ar trebui să înțelegem ce standarde înalte a avut juriul din Republica Moldova dacă a fost așa de departe de opțiunile publicului”, a menționat Țurcanu. 

Vlad Țurcanu a avut și o postare pe Facebook în acest sens, în care a dat asigurări că „atitudinea juriului moldovean față de prestația artiștilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova față de România” și a făcut publice numele membrilor juriului.